Örök kedvenc a bodza, a nyár elmaradhatatlan fűszernövénye a menta, bogyós gyümölcsöket és citrusokat is szívesen kortyolunk hőségben. De mi az új őrület? Miért olyan nagy szám az uborka? Mivel a legfinomabb és egyáltalán mit keres a zöldség a poharakban?
A menő koktélbárokban bevett szokás az uborkás vizes kíséret. Leülsz a bárszékre, s még mielőtt bármit rendelnél, érkezik is a szűrt víz, néhány hajszálvékony uborkaspirállal. Ugyanis az uborka frissít, kalóriaszegény, könnyedén semlegesíti az ízeket, tele van antioxidánsokkal, nyugtatja a gyomrot, lúgosít és ahogy a szem alatti karikákkal is ügyesen elbánik, úgy a szervezetet belülről is fiatalítja.
A teljesen sima uborkás víz is szuper frissítő, ám még finomabb,ha jéggel, citrusokkal kombináljuk, vagy merünk alkoholos italokat is párosítani hozzá. Ilyen például a vodka, vagy a gin, mindkettővel eszeveszett jól működik. Ha tovább cifráznánk, gyömbérrel, mentával, bazsalikommal is elég jól elvan az uborka – zúzott jégen kínálva, egy bazsalikomos-uborkás gintonik például maga a nyár íze, a forróság ellen küldött varázsital. Sőt, elárulunk egy titkot: ha szinte limonádé készül, friss gyümölccsel és uborkával, a macskajaj is elviselhetőbb. Vagy…egyáltalán nem jelentkezik. ( A Bálna Terasz kedvence az Uborkás Alma Fröccs)
Ha az uborkás frissítőidet páratlan panorámával, jó társasággal, naplementével és kellemes dallamokkal fogyasztanád el, akkor jó tipp lehet a Bálna Terasz. Kérd uborkával…tetszeni fog!
A felejthetetlen Budapesti pillanatok a Bálna Teraszon Kezdődnek.